Hitta rätt terrassvärmare

Funderar du på att köpa en terrassvärmare? Då kan det vara bra att ha lite koll på de olika varianterna som finns. En bra modell finns på Kitchen Living Dining, https://www.kitchenlivingdining.com/se/ och kolla även in deras stora sortiment för hem och hus. De vanligaste varianterna brukar vara infravärmare och gasolvärmare men du har även halogen- och fotogenvärmare. Dock går vi bara igenom de två första nedan.

Infravärmare

Denna modell är en klassiker bland terrassvärmarna. Dessa finns att ha fast monterade samt att de även kan vara fristående. Dessa fungerar på det viset att infraröd värme kopplas till ett eluttag. Sedan kommer den att värma upp kroppar så väl som föremål som träffas av strålningen. Luften i sig kommer inte att bli varm, annat än indirekt. Moderna värmare drar inte så mycket el heller, som de äldre modellerna gärna gjorde.

De fördelar som finns med infravärme är att du kan rikta värmestrålningen dit du vill ha den samt att den finns i många prisklasser och utformningar. Till dess nackdelar hör att om de kommer utan stickpropp så kräver de installation av elektriker samt att de behöver monteras under tak eller i uterum för att skyddas från väder och vind.

Gasolvärmare

Den andra varianten av terrassvärmare är gasolvärmare. Dessa finns också i olika modeller, att ha på marken eller ovanpå bord. Den vanligaste är den som man har på marken och denna ses ofta på uteserveringarna. Denna typ av värmare använder sig av samma typ av gasolflaskor som används till gasolgrillar eller gasolkök.

De fördelar som finns med gasolvärmare är att den ger dig en behaglig värme. Det eftersom att den värmer luften omkring sig. Den är dessutom okänslig för väder och kan stå ute året om samt att den kräver inte heller någon komplicerad installation. Till dess nackdelar finns att den bara kan användas utomhus, inte i stängda uterum. Den kan även upplevas något klumpig samt något dyrare i inköp.