Smart att använda träskruv

Om du ska bygga med trä och skruva i det, så är det bra att välja träskruv. Idag finns det ju många varianter av skruv, som passar olika bra för olika ändamål. Ett bra val är NKT Fasteners träskruv. NKT Fasteners är ett företag specialiserat på tillverkning och försäljning av skruvar och fästelement

Vid träarbete eller när du behöver fästa material i trä så finns det många fördelar med att använda träskruvar. De har till exempel speciellt utformade gängor som ger ett starkt och säkert grepp i trämaterial. Gängorna i sig har utformats så att de träder in i träfibren och skapar ett starkt fäste. Detta gör att risken minskar att skruven skulle glida eller lossna med tiden.

Många fördelar med träskruv

Utöver att träskruv är utformade för att användas med trämaterial så finns det fler fördelar. Till exempel är de mycket enkla att använda. De går att skruva in med hjälp av en skruvmejsel eller en borrmaskin med skruvmejselbits. Det gör att dessa skruvar är ett praktiskt alternativ för både professionella snickare och hemma hantverkare.

En annan fördel med träskruvar är att de finns med olika ytbehandlingar samt att de även finns storlekar och längder för att passa olika träkonstruktioner och behov. Därmed så finns det en träskruv för de flesta olika byggprojekt och behov.

Viktigt välja rätt skruv

Du bör se till så att du väljer rätt typ av träskruv beroende på vad det är du ska göra. idag finns det så kallade specialskruvar för olika trätyper och applikationer. Bland dessa har du till exempelvis spånskruvar, trallskruvar och gipsskruvar.

NKT Fasteners har en hel del bra skruvar att välja och det finns idag många återförsäljare av deras sortiment. Deras skruvar är tillverkade med en stor noggrannhet samt att de även uppfyller internationella standarder och specifikationer. Detta garanterar tillförlitliga och hållbara skruvar som kan hantera olika applikationer.